Star Film Fest

Star Film Fest je filmski festival za mlade filmaše iz cijeloga svijeta. Cilj festivala je biti prva stepenica mladim filmašima, polaznicima ADU ili ALU te im na taj način pomoći u daljnjem napredovanju i razvijanju filmskih karijera. Filmske će kategorije (dokumentarni, eksperimentalni, igrani, industrijski, one take) biti proširene s još jednom dodatnom kategorijom – animiranog filma. Isto tako novina trećeg festivala je u nagradi za film sa socijalnom porukom. Namjera je osvijestiti posjetitelje, podsjetiti ih da ipak postoji neki bolji svijet od ovog u kojem živimo. Osim nove filmske kategorije, bit će i četiri vrsta nagrada. Nacionalna nagrada (6 filmova), Međunarodna nagrada (6 filmova), Nagrada publike (1 film) i Nagrada za najbolji film sa socijalnom tematikom (1 nagrada). Mogućnost da prezentiraju ono što vole i rade će i 2016. godine upotpuniti popratni sadržaji. Predavanje Gorana Grgića i Luke Rukavine, filmske i foto radionice, radionice filmske pismenosti (bazirane na europskom filmu), predstavljanje filmskih festivala, natječaj za fotografije i umjetničku instalacije inspirirane filmom, postavljanje izložbe u  „Foto danima mladih“.

Planet Film

Filmska edukacija kao kontinuirana pojava u gradu Sisku ne postoji. Cilj ovoga projekta je organizacija filmskih  radionica za osnovnoškolce. Obilaskom osnovnih škola i predstavljanjem projekta “Planet Film” koji govori o Kino klubu Sisak, filmovima, filmskoj pismenosti i na kraju radionici koja se bude održala za filmske zaljubljenike. Rezultati će biti višestrani: u školama na području grada Siska sazrijevat će potreba za osnivanjem  filmskih družina, edukacija polaznika na radionici, ”proizvodnja” filmova i odlazak na revije, a samim time i druženje, rađanje novih prijateljstava te učlanjenje novih  članova u Kino klub Sisak i time  omogućen normalan daljnji rad. Cilj nam je da posjetitelji radionice svoje znanje mogu prenositi dalje na druge naraštaje. Radionice će tematizirati dva filmska roda: igrani i dokumentarni. Konkretno od početka škole u siječnju do svibnja. Učenici osnovnih škola dolazit će u prostorije Kino kluba Sisak van nastave prema rasporedu radionica. U tom kontekstu, program uključivat će radionice u sedam sisačkih osnovnih škola: OŠ Galdovo, OŠ 22.lipanj, OŠ Sela, OŠ  Braća Ribar, OŠ Braća Bobetko, OŠ Ivana Kukuljevića, OŠ Viktorovac.

Mladi za film

Projekt “Mladi za film” omogućuje mladima iz grada Siska pohađanje filmskih radionica na kojima će se vršiti edukacija o filmskoj umjetnosti kroz teorijski i praktični dio. Projekt “Mladi za film” sastoji se od tri dijela. Prvi i drugi dio sastoje se od filmskih radionica. Prva je filmska radionica namijenjena svim mladim ljudima iz Siska, a druga je filmska radionica zatvorenoga tipa. Namijenjena je samo djeci iz Doma za djecu “Vrbina” Sisak. Rezultat obje filmske radionice bit će jedan filmski uradak. Nakon završetka filmskih radionica, bit će organizirana završna večer za sve na kojoj će prikazati nastali filmovi.Treći je dio humanitaran, a sastoji se od uređenja dječjeg igrališta Doma za djecu “Vrbina” Sisak. Djetinjstvo je period života koji čovjeku treba pružati najljepše uspomene, a za to je potrebno stvoriti kontekst u kojem će dijete prosperirati istraživački i stvaralački duh. Taj kontekst za djecu iz Doma za djecu “Vrbina” tek treba stvoriti uređenjem njihova igrališta.

Pitanje za film

Kino Klub Sisak organizirat će od sredine veljače pa sve do početka travnja filmska događanja s kojima će predstaviti rad Kino Kluba Sisak, obuhvatiti prošlogodišnji Star Film Fest I partnerske fesetivale te prikazati pobjedničke filmove.

Nakon projekcija slijedi filmski kviz od tri dijela koji će obuhvatiti opću filmsku kulturu, holivudske klasike, ali isto tako i one regionalne. Natjecatelji će sudjelovati kao ekipe od min. 3 člana do max. 6 članova.

Projekt je zamišljen tako da se svaki petak u mjesecu nalaze filmski zaljubljenici. Pruža im se gledanje filmova u ugodnoj atmosferi, razgovor o filmovima, razgovor sa poznatim filmskim kritičarima u hrvatskoj I na kraju kviz koji im donosi neke filmske nagrade.

Nakon proglašenja pobjedničke ekipa i iza 22h, počet će tematski afterparty uz glazbu poznatih filmskih soundtrackova.

Video projekti

Naša lokacija? klik, klik te dođi da se družimo