O nama

Kino klub Sisak - udruga ljubitelja filma

Promičemo filmsku kulturu i umjetnost te edukaciju mladih naraštaja kroz filmske i fotografske radionice, ali i kroz filmske matineje.

Kino klub Sisak osnovan je 23. rujna 2013. godine u svrhu promicanja filmske kulture i umjetnosti te edukacije mladih naraštaja kroz filmske i fotografske radionice i tečajeve, ali i kroz filmske matineje. Klub je jedino okupljalište filmaša iz Sisačko-moslavačke županije. U deset godina svojega postojanja Kino klub Sisak snimio je niz filmova.

10

godina postojanja

26+

filmskih projekata

50+

aktivnih članova
IMG_6915
Untitled-1

Kino klub Sisak je lokalno i međunarodno prepoznata udruga koja se bavi okupljanjem mladih filmaša i promicanjem filmske kulture i umjetnosti. Kino klub Sisak renomiran je edukator iz područja medija i multimedije. U svome radu kontinuirano se prilagođava novim medijima i približava novim tehnologijama. Udruga gradi kvalitetnu suradnju s osnovnim i srednjim školama u poljima filmske kulture i medijske pismenosti te s kulturnim i umjetničkim institucijama u Sisku i šire. Vizija nam je stvoriti zajednicu koja spaja mladenačku znatiželju i zrelo iskustvo u otkrivanju i stvaranju filma, u širenju medijske pismenosti i umjetničkog izričaja. U toj zajednici, Kino klub Sisak i njegov prostor za izradu i prikaz filma redovna su stanica u iskustvu djece i mladih kao i prostor susreta roditelja, nastavnika i šire publike. Klub svoju viziju i misiju namjerava ostvariti pomoću četiri strateške točke. Prva se odnosi na uspostavu dugoročne institucionalne suradnje sa školama u izvedbi stalnog programa Kino kluba Sisak koji ima visoku stopu posjećenosti i participacije mladih ljudi. Druga strategija se tiče revitalizacije javnih i kulturno-umjetničkih prostora za rad Kino kluba Sisak i organizacija civilnoga društva. Treća strategija usredotočena je na razvoj publike i podizanje vidljivosti Kino kluba putem novih i kreativnog zaokreta postojećih filmskih i kulturnih sadržaja u Sisku. Posljednja se odnosi na organizacijski razvoj, prakse mentorstva i proširenja članstva.

Koji su ciljevi?

IZVEDBENE UMJETNOSTI

Glazba i glazbeno-scenske umjetnosti

Kulturno-umjetnički amaterizam

Glazbene i scenske manifestacije i festivali

VIZUALNE UMJETNOSTI

Dizajn i arhitektura

Fotografska umjetnost

Manifestacije vizualnih umjetnosti

AUDIOVIZUALNA DJELATNOST

Filmska i video djelatnost

Radio-televizijska djelatnost

Interaktivni mediji

POTICANJE KREATIVNOSTI

Poticanje kreativnosti i stvaralaštva

u odgoju i obrazovanju svih generacija