55. Revija hrvatskog filmskog stvaralaštva djece

Ukratko o Reviji filmskog stvaralaštva djece

Revija, kao jedna od najstarijih filmskih manifestacija u Hrvatskoj ulazi u svoje 55. izdanje. Revija je jedina manifestacija u Hrvatskoj posvećena isključivo filmskom stvaralaštvu osnovnoškolaca – bilo da su njihovi filmovi nastali u okviru školskih družina ili kinoklubova, kao izvannastavna aktivnost.

Jednom godišnjem, okupe se najbolji najmlađi hrvatski filmski stvaraoci i njihovi mentori. I ne samo to. U četiri dana Revije na filmskom platnu nađe se sam vrh hrvatske osnovnoškolske kinematografije. 55. revija hrvatskoga filmskog stvaralaštva održala se u Sisku od 28. rujna – 1. listopada 2017.

Grad Sisak dosad je tri puta ugostio Reviju koja slavi filmsko stvaralaštvo onih najmlađih, no zadnji puta čak davne 1975. – tako je nakon pune 42 godine udruga 2017. godine imala čast da bude suorganizator Revije u suradnji sa Hrvatskim filmskim savezom, Hrvatskom zajednicom tehničke kulture, Gradom Sisak, Sisačko moslavačkom županijom, Društvom hrvatskih filmskih redatelja, Turističkom zajednicom grada Siska. Na Reviji je sudjelovalo 200 učenika i njihovih mentora, a u natjecateljski program uvrstilo se 77 filmskih uradaka iz cijele Hrvatske.