/

10. kolovoza 2014.

Star Film Fest: Dolazak izvrsnih stručnjaka

Grad Sisak posjeduje potencijal za nove, kvalitetne sadržaje. Ali ono što koči grad Sisak nedostatak je entuzijazma i interesa. Razumljivo. Zato će Star Film Fest doprinijeti razvoju kulture koja je u ovim teškim vremenima zanemarena. Entuzijastični mladi ljudi odlučili su prenijeti svoju ljubav prema filmskoj umjetnosti i na ostale. Cjelokupna ideja o gledanju filmova ispod zvijezda odlično je iskustvo.

Osim što ćete uživati u filmovima, uživat ćete i u stručnim i zanimljivim sentencijama žirija. Žiri čine Goran Grgić, Stanko Herceg, Boško Picula, Duško Popović i Isa Živanović. Goran Grgić, hvaljeni i poznati hrvatski glumac, osim što će biti dio žirija, održat će i predavanje aktualne tematike. Vrsnog znalca Stanka Hercega, snimatelja i fotografa, bit će izuzetno zanimljivo slušati (i čuti), tim više jer predaje mladima na Sveučilištu u Zagrebu, a znamo kako je Star Film Fest namijenjen afirmiranim i neafirmiranim filmašima i filmofilima. Boško Picula, politolog sa zavidnim životopisom, ujedno piše i filmske recenzije. Njegovi će konstruktivni savjeti bez sumnje doprijeti do mnogih. Nema osobe koja voli filmsku umjetnost a da nije čula za Duška Popovića. Osim što se od 80 – ih godina prošloga stoljeća bavi novinarstvom, bio je i tajnik Kinokluba Zagreb te je autor brojnih filmova. Jedina žena u žiriju je Isa Živanović, producentica, dobitnica mnogih nagrada, čija sklonost inovacijama i novitetima doprinosi rastu i razvoju filmske umjetnosti.

Što reći na kraju osim da je Star Film Fest dokazao da gdje ima ljubavi i talenta, ima i uspjeha. Zato se pozivaju svi građani Siska, Sisačko – moslavačke županije i Hrvatske da prisustvuju ovoj divnoj manifestaciji od 4. do 6. rujna. Dokumentarni, eksperimentalni, igrani i industrijski filmovi čekaju na vas!