/

9. rujna 2014.

Star Film Fest je vratio Siščane pred mala platna

Vrlo je teško sažeti sve događaje i dojmove od 4. do 6. rujna, koliko je trajao Star Film Fest. Kako opisati i prikazati filmski festival u nekoliko rečenica? To je gotovo pa nemoguće. Ljudi zaboravljaju da filmski festival nisu samo filmske projekcije. Dapače. Potrebno je pobrinuti se za sve detalje. Kino klub Sisak u tome je i uspio – organizacija je bila na nivou. Dan za danom organizatori Star Film Festa disali su i živjeli film, baš kao i njihov grad Sisak. Star Film Fest je u tri dana posjetilo preko tristo ljudi.
Stručni žiri Star Film Festa koji se sastojao od Boška Picule, Duška Popovića, Gorana Grgića, Ise Živanović i Stanka Hercega proveo je ispunjena i ugodna tri dana u gradu Sisku. Uz njih je Star Film Fest prve večeri posjetio i Mario Pachecho, drugi tajnik angolske ambasade sa sjedištem u Beču, koji je bio počasni gost. Iskazao je divljenje prema organizatorima Star Film Festa i samoj festivalskoj manifestaciji, a oni su mu zauzvrat iskazali najveće poštovanje te ga primjereno ugostili.

Tijekom tri dana SFF – a organizirane su dobro posjećene filmske i fotografske radionice pod vodstvom Tea Vukšana i Dorijana Šipuša, izložba i predstavljanje Kino kluba Karlovac, Kino kluba Vukovar te Udruge ljubitelja filma „RARE“ Vinkovci, kao i predavanje Gorana Grgića na temu „Glumačka priprema i koncentracija.“ Zbog velikog interesa javnosti, predavanje se održalo umjesto predviđenog jednog, dva dana.

Prikazano je 25 filmova dokumentarnog, eksperimentalnog, igranog i industrijskog karaktera, od kojih je jedan industrijski film, Vashava, slovenskog filmskog redatelja Saše Podgoršeka bio premijerno prikazan na Star Film Festu.

Nagrade po izboru stručnog žirija odnijeli su Dario Bukovski s dokumentarnim filmom „Tamo gdje živi Nada,“ Marinko Marinkić s eksperimentalnim filmom „Izvan fokusa,“ Anja Kavić s igranim filmom „Neko od nas,“ i Sašo Podgoršek s industrijskim filmom „Vashava.“

Nagradu za najbolji film po izboru publike odnio je SKIG Gunja s igranim filmom „Mane.“

Izvor: Sisak.info