/

23. rujna 2014.

Kino klub Sisak slavi prvi rođendan

Kino klub Sisak slavi prvi rođendan 23. rujna 2014. godine. Da biste saznali što sve Kino klub Sisak sprema u nadolazećem periodu, pratite Facebook profil i službenu internetsku stranicu KKS.

Kino klub Sisak jedino je okupljalište filmaša i filmofila iz Sisačko – moslavačke županije. Promiče filmsku kulturu i umjetnost te edukaciju mladih naraštaja kroz radionice i tečajeve. U manje od godine dana svojega postojanja, Kino klub Sisak snimio je niz filmova. Prvi je takav film Iskreno božje magare, dokumentarni film o drevnoj borilačkoj vještini kendo, u kojoj se protivnici nadmeću bambusovim štapovima. Potom slijedi film Sisak je srce moje, a nakon njega Why not USS, film snimljen u suradnji s Udrugom sisačkih studenata, koji otvoreno progovara o studentskom životu, te dva filma o plesu – Happy i film o Športsko plesnom klubu TOP STEP. Nadalje, Kino klub Sisak je od 4. – 6. rujna organizirao prvi Star Film Fest. Riječ je o festivalskoj filmskoj manifestaciji koja je privukla, zajedno s izložbama, predavanjima i filmskim i fotografskim radionicama te filmskim projekcijama, oko 500 ljudi. Također, ostvarena suradnja s mnogim udrugama ukazuje na ozbiljnost i vrijednost kino kluba te nagovještava nadolazeće uspjehe.

Trenutno su, osim filmskih radionica, u pripremi dva projekta, drugi Star Film Fest (koji će se održati od 4. – 6. rujna 2015. godine) te jedan projekt o kojemu će javnost biti obaviještena vrlo brzo, a koji će, zasigurno, mnoge potaknuti na razmišljanje.