/

5. travnja 2017.

Postani član Kino kluba Sisak

Tamo su predstavili svoja dva filma “Duhovi” redatelja Mihovila Pintarića i “21” redatelja Luke Tomaševića. Lukin film uvršten je u posebni program festivala. Teo Vukšan, član Kino kluba Sisak i jedan od organizatora te voditelj video radionice na Star Film Fest-u je dobio nagradu za najbolju montažu filma na festivalu. Uz ova tri izrazito talentirana filmaša na festivalu su još bili: Vita Kapelec, Nika Kapelec, Leonard Eid i voditelj Matija Holjevac.

Uzmemo li u obzir podatak da je 594 prijavljenih filmova iz cijelog svijeta, a samo se odabranih 73 prikazuje veliki je uspjeh činjenica da je jedan od tih filmova i naš film koji je pogledalo preko 4000 gledatelja i 150 međunarodnih gostiju Revija i Festival.

Relativity school iz L.A.-a jedan je od najcjenjenijih filmskih programa u Americi koji je rađen u uskoj suradnji s holivudskim studijima. Mentori Škole dolaze na Festival kako bi napravili dvije radionice. Jedna od njih je „Work in progress” koja će se održati 8. rujna. Selekcijska komisija odabrala je filmove u okviru Filmske revije mladeži koji nisu uvršteni u selekciju, a imaju izraziti potencijal. Predstavnici Škole pogledat će filmove zajedno s njihovim autorima te ostalim sudionicima festivala i dati im povratnu informaciju kako bi ih dalje bolje razradili.

Izabrali su sljedeće filmove:

  1. #NetkoKaoTi (Zabok),
  2. 21 (Kino Klub Sisak),
  3. The Bob Marley Tribute,
  4. Kužni ples (Udruga Luža),
  5. The Rhythm of the City (Almodovarci),

Pozivamo sve mlade zainteresirane za film da se učlane u Kino klub Sisak i krenu snimati, putovati i upoznavati mlade ljude.

Prijaviti se možete slanjem e-maila na : matija@kks.hr

Izvor:http://www.ps-portal.eu/regional/clanovi-kino-kluba-sisak-sudjelovali-su-na-reviji-mladezi-fourriver-filmfest-u-u-karlovcu/