/

10. travnja 2017.

Radionica za dokumentarni film

Hrvatski filmski savez i Kino klub Sisak organiziraju filmsku radionicu u susret 55. Revije hrvatskog filmskog stvaralaštva djece koja se krajem rujna održava u Sisku. Radionica je namijenjena učenicima i profesorima sisačkih osnovnih škola. Polaznici će u razdoblju Uskršnjih praznika u prostorijama Kino kluba  Sisak steći osnove snimanja i rada na dokumentarnim filmova. Voditelji radionica bit će redatelj i montažer Damir Čučić i snimatelj Marinko Marinkić. Ostvarenja nastala na radionici premijerno će biti prikazana u jednom od programa nadolazeće Revije.

Prijaviti se možete do 16.04.2017. putem službene stranice http://kks.hr/prijava-na-radionicu/ na facebook stranici Kino kluba Sisak ili telefonski na broj 099 591 5656. Osim učenika osnovnih škola, poziv je otvoren i za njihove nastavnike koji bi željeli naučiti više te i sami kasnije pokrenuti filmske grupe u svojim osnovnim školama. Radionica će se održavati od 18. do 22. travnja.

Sa željom da se u mladima već od samih početaka stvara ljubav i želja za stvaranjem filmova, ova radionica dat će im ono najbolje od njihovih voditelja do produkata koji će nastati zajedničkim snagama. Hrvatska zajednica tehničke kulture, Grad Sisak i Hrvatski audiovizualni centar ponosni su pokrovitelji ovog projekta i svi zajedno željno očekujemo mališane sa novim i kreativnim idejama za napredak domaće filmske industrije.