/

7. svibnja 2018.

Produžene prijave za Medijsku pismenost

Produžene su pripreme za radionice pod nazivom “Medijska pismenost”, pa sukladno tome Kino klub Sisak poziva zainteresirane koji se još nisu prijavili neka to učine što prije! Projekt je skup radionica medijske pismenosti organiziran za djecu, roditelje i učitelje. Svrha radionica je osnažiti želju mladih za kritičkim mišljenjem i povećati medijsku pismenost općenito.

Radionice će se provesti pod stručnim vodstvom Ane Đordić, Martine Mladenović, Kristine Kovačević, Ognjena Andrića i Matije Holjevca.

Radionice obuhvaćaju predavanje o sigurnosti na internetu, mediji i dječji razvoj, nasilje u medijima i prepoznavanje stereotipa, kritički osvrt na film i filmsku umjetnost, pisanje filmske kritike i radionica objave članka u medijima.

Predavanje “Sigurnost na internetu” pod vodstvom Ognjena Andrića održat će se 23. i 25. svibnja u 18h, “Mediji i dječji razvoj” pod vodstvom Martine Mladenović 22. i 24. svibnja u 18h, te “Nasilje u medijima” također pod vodstvom Ognjena Andrića 5. i 7. lipnja u 18h. Radionica “Kritički osvrt na filmsku umjetnost” održat će se 18. svibnja u 18h i 12. lipnja u 17h pod vodstvom Ane Đordić, a radionicu “Objava članaka u medijima” koja će se održati 29. svibnja s početkom u 18h vodit će Martina Mladenović i Kristina Kovačević.

Sve radionice održat će se u prostrijama Kino kluba Sisak na adresi Rimska 2 u Sisku.

Glavni cilj programa je stvoriti poticajno okruženje u kojem najmlađi i roditelji mogu razmjenjivati ideje i iskustava koja proizlaze iz konzumacije medija, te stvaranje jasnih i čvrstih temelja za kritičko konzumiranje medijskog sadržaja. Kroz radionice se također želi potaknuti djecu, učitelje i roditelje da se bave kulturom i filmom.

Prijave za radionice produžene su do 14. svibnja i šalju se putem linka www.kks.hr/prijava-na-radionicu/. Prijaviti se mogu učenici i nastavnici osnovnih i srednjih škola, kao i roditelji navedenih učenika.

Projekt provodi Kino klub Sisak uz sufinanciranje Agencije za elektroničke medije.