/

23. rujna 2020.

SLUŽBENA KONFERENCIJA ZA MEDIJE – 7. STAR FILM FEST

U petak, 28. kolovoza održana je službena press konferencija uoči 7. Star Film Festa. O nadolazećem izdanju festivala govorili su; direktor festivala Matija Holjevacgradonačelnica grada Siska Kristina Ikić Baniček, predstavnik INE Damir Butković, voditelj video produkcije Teo Vukšan i voditeljica media sektora Jana Župančić. Konferenciji su prisustvovali predstavnici sisačkih medija, novinari Radija i TV-a Sisak te novinari Mreže TV.

Organizatori su istaknuli kako je ovogodišnje izdanje po mnogo čemu posebno, predstavljen je novi web Star Film Festa, novi vizualni identitet te novitet u vidu online mogućnosti praćenja festivala paralelno s održavanjem festivala na lokaciji Kazališta 21 u Sisku.

Direktor Matija Holjevac izrazio zadovoljstvo s brojem prijavljenih filmova, unatoč specifičnim okolnostima. Tako je Star Film Fest za natjecateljski dio programa ove godine zaprimio čak 816 filmova a stručne selektorice su za natjecanje i prikazivanje odabrale 54 najbolja. Direktor festivala je predstavio i ovogodišnji žiri; Anu Trebše, Anu Đordić i Igora Jelinovića. Istaknuo je i kako će se svi segmenti programa predviđeni za održavanje na lokaciji Kazališta 21 biti realizirani sukladno preporukama Nacionalnog stožera civilne zaštite Republike Hrvatske.

Gradonačelnica Kristina Ikić Baniček je istaknula potporu grada Siska Star Film Festu, koju Grad festivalu pruža od prve godine postojanja te planira nastaviti i u nadolazećim izdanjima. Gradonačelnica je također pohvalila mlade entuzijastične volontere i organizatore Star Film Festa te je prepoznala edukativni element festivala u vidu profesionalnog stasanja svih organizatora kroz rad na festivalu. Kao specifičan i uspješan pothvat gradonačelnica je prepoznala i paralelno održavanje festivala online i na lokaciji Kazališta 21, te je spomenula kako takav način realizacije nije lak za izvedbu te kako se u ovaj izazov nisu upustili ni neki veći i dugotrajniji festivali.

Medijima se zatim obratio predstavnik INE Damir Butković koji je naglasio već tradicionalnu suradnju INE sa zvjezdanim festivalom u Sisku. U ime INE izrazio je zadovoljstvo zbog suradnje te je čestitao organizatorima Star Film Festa na upuštanju u izazovnu realizaciju 7. izdanja festivala.

Voditeljica media sektora Jana Župančić upoznala je medije s programom festivala uz naglasak na bogatom i opširnom popratnom sadržaju. Tako 7. Star Film Fest  uz online natjecateljske projekcije u online izdanju  i projekcije filmova “F20” i “Zagrebački ekvinocij” na lokaciji Kazališta 21 publici nudi i izložbu, radionice i glazbena događanja koja će se svi zainteresirani moći uključiti i online i u vanjskom prostoru Kazališta 21.

Voditelj video produkcije Teo Vukšan razjasnio je način online praćenja festivala putem službene web stranice – sfilmfest.com te je uputio zainteresirane na glasanje koje će također biti omogućeno.

Nakon zahvale medijima na dolasku i praćenju službene press konferencije, organizatori su se zahvalili na podršci sponzorima te su pozvali sve zainteresirane na 7. Star Film Fest koji će se održati od 3. rujna do 5. rujna u Sisku i online. Za sve koji namjeravaju posjetiti Star Film Fest na lokaciji Kazališa 21 tu je obrazac za najavu dolaska.