/

6. listopada 2020.

Produžene pripreme za radionice

Produžene su pripreme za radionice pod nazivom “Medijska pismenost”, a Kino klub Sisak poziva sve zainteresirane koji se još nisu prijavili neka to učine što prije! Projekt je skup radionica medijske pismenosti organiziran za djecu, roditelje i učitelje. Svrha radionica je osnažiti volju mladih za kritičkim mišljenjem te, općenito, povećati medijsku pismenost.

Radionice obuhvaćaju predavanje o sigurnosti na internetu, utjecaj medija i dječji razvoj, nasilje u medijima i prepoznavanje stereotipa, kritički osvrt na film i filmsku umjetnost, pisanje filmske kritike i radionica objave članka u medijima.

Raspored radionica:

  1. Sigurnost na internetu pod vodstvom Ognjena Andrića održat će se 22. i 23. listopada u 18h.
  2. Nasilje u medijima također pod vodstvom Ognjena Andrića 12. i 13. listopada u 18h.
  3. Objava članaka u medijima koja će se održati 17 i 18. Listopada i  s početkom u 9 h vodit će Luka Vukelić
  4. Mediji i dječji razvoj pod vodstvom Tea Vukšana 10. i 24. listopada u 10h
  5. Kritički osvrt na filmsku umjetnost” održat će se 19. listopada u 18 h i 21. listopad u 18h pod vodstvom Luke Vukelića i asistenta Tea Vukšana.

Sve radionice održat će se u prostorijama Kino kluba Sisak na adresi Rimska 2 u Sisku.

Glavni cilj programa je stvoriti poticajno okruženje u kojem najmlađi i roditelji mogu razmjenjivati ideje i iskustava koja proizlaze iz konzumacije medija, te stvaranje jasnih i čvrstih temelja za kritičko konzumiranje medijskog sadržaja. Kroz radionice se također želi potaknuti djecu, učitelje i roditelje da se bave kulturom i filmom. Pridružite nam se i pronađite odgovor na izazove suvremenog doba, utjecaj medija i njihovog odraza na odrastanje najmlađih. 

Prijaviti se možete do 9. listopada putem poveznice. Prijaviti se mogu učenici i nastavnici osnovnih i srednjih škola, kao i roditelji navedenih učenika. Projekt provodi Kino klub Sisak uz sufinanciranje Društva hrvatskih filmskih redatelja.