/

28. ožujka 2023.

Kino klub Sisak prijavio svoj prvi dugometražni dokumentarni film!

Još jedna godina i još jedan uspješno prijavljen projekt!

Kino klub Sisak uspješno je prijavio svoj prvi dugometražni dokumentarni film Kintsugi Bania. Projekt je prijavljen na Javni poziv za poticanje audiovizualnih djelatnosti i stvaralaštva u 2023. godini u kategoriji: dugometražnih dokumentarnih filmova. Nakon što je KKS-u odobreno 65.000,00 kn od: Javnog poziva za poticanje audiovizualnih djelatnosti i stvaralaštva – kategorija: poticanje razvoja scenarija i razvoja projekata dugometražnih igranih, dugometražnih dokumentarnih i animiranih filmova  nastavio je razvijati projekt.

Film na neposredan, intimistički način isprepleteno prati sedam narativnih linija, sedam protagonista s njihovim obiteljima i njihove sudbine izazvane potresom 2020., kroz prvotno prisjećanje kako su preživjeli potrese i direktnim iskustvom potresa te potom pri obavljanju svakodnevnog života i pokušaju vraćanja života u normalu, borbu za povratak na staro ili pronalazak rješenja za novo, dok čekaju na obnovu, rješavaju dokumentacije, a potom i kroz sam proces obnove i popravka njihovih životnih i poslovnih prostora. 

Kintsugi (jap. popravak zlatom) je japansko umijeće popravljanja polomljene keramike pomoću laka pomiješanog sa zlatnim prahom.

Nadamo se pozitivnim rezultatima te vas pozivamo na premijeru jednog dana kada film bude dovršen!