/

3. travnja 2023.

Marko Dugonjić- radionica režije

8.3.2023. nam je Marko Dugonjić, vanjski suradnik Kino kluba Sisak te diplomirani režiser s Akademije dramskih umjetnosti u Zagrebu, održao predavanje o filmskoj režiji. Predavanje je uključivalo prikaz kratkometražnog igranog filma Ne pogađa svaka. Film prati priču trudnice Gage koja živi u etnički miješanoj obitelji u Gunji. Budući da su svi muškarci na ratištu, a nema ni žena koje bi je mogle odvesti poroditi se u Vinkovce, ona se sama upušta u 60 kilometara dugo putovanje do bolnice, prkoseći trudovima, granatama i najopasnijem od svih oružja – nacionalnim predrasudama. Film i razgovor s autorom, Markom, mogli ste pogledati u ožujku 2023. na HRT-u 3 u sklopu emisije Kratko o kratkome ili na aplikaciji HRTi.

Marko je srednjoškolske članove Kino kluba Sisak naučio o filmskim izražajnim sredstvima, opisao nam je rad na setu te podijelio nekoliko informativnih videa i prezentacija za daljnje obrazovanje u sedmoj umjetnosti.

Gostovanje je bilo velik uspjeh jer su članovi kluba mogli iz prve ruke saznati kako je to raditi na velikom filmskom setu i što mogu očekivati odnosno na što se mogu pripremiti u svome daljnjem radu. Nadamo se da će nam se Marko vratiti s još znanja i iskustava te mu želimo od srca sve najbolje u njegovoj karijeri.

Ako i vas zanima film i filmska produkcija nemojte se ustručavati, kontaktirati nas na našoj službenoj stranici (http://kks.hr/#kontakt). Radujemo se vašem dolasku i više smo nego spremni prenijeti znanje i iskustvo kako bi svoje ideje pretvorili u stvarnost.