/

21. lipnja 2023.

Moja Hr

Naš predsjednik kluba, Matija Holjevac, i naš koordinator kluba, Luka Tomašević, su u petak 16.6.2023. otputovali u istarski Kaštelir kako bi sudjelovali u projektu Moja Hr koji je u organizaciji Večernjeg lista te koji je pod pokroviteljstvom Ministarstva turizma i sporta Republike Hrvatske te čiji je medijski partner Hrvatska radiotelevizija. O čemu se radi?

Moja Hr projekt je koji pokušava probuditi osjećaj pripadnosti domovini odnosno svojoj županiji. To su postigli tako što su okupili mlade kreativce iz svake županije te zatražili da se snimi jednominutni video u kojem će se prikazati županija kroz prizmu mladih. 

Bilo je raznih video uradaka te je bilo zanimljivo za gledati kako kreativci iz ostalih županija vide svoj kraj. Bilo je svega; od apstraktnih ideja, slobodnog stila pa sve do “promotivnih” filmova. 

Na kraju pobjedu je odnijela Požeško-slavonska županija te čestitamo djevojkama od srca i želimo im sve najbolje u daljnjem radu! Ono što valja napomenuti je da je svaka županija trebala odabrati svoje predstavnike te im ujedno i pomoći u samoj realizaciji ideje. Naši momci se razlikuju po tome što su posve sami osmislili ideju i realizirali ju te su vlastitim sredstvima osigurali trošak produkcije videa. Neizmjerno smo zahvalni našoj Klari Berdais što je glumila u videu i posudila glas za naraciju. Nikako ne smijemo izostaviti Ivana Namjesnika i Leonarda Eida što su snimili i išli na teren te Tea Vukšana koji je uradio nevjerojatnu montažu. Također želimo zahvaliti članovima Kino kluba Sisak što su sudjelovali kao statisti na izradi našeg jednominutnog videa o Sisačko-moslavačkoj županiji! Video uradak možete pogledati na sljedećem linku → https://www.youtube.com/watch?v=evQ8nJQLSAk

Ako i ti želiš sudjelovati na sličnim projektima te se želiš pokazati i dokazati, pridruži se u Kino klub Sisak putem našim službenih medija ili putem sljedećeg linka: https://kks.hr/postani-clan/ i budi i ti na korak do filma!