/

18. kolovoza 2023.

61. revija hrvatskog filmskog stvaralaštva djece

Kino klub Sisak s najvećim osmijehom na licu može reći da mu je prošao film na 61. reviju hrvatskog filmskog stvaralaštva djece!

Za program ovogodišnje Revije namijenjene najmlađim filmskim autorima prijavljeno je rekordnih 316 filmova autora osnovnoškolskog uzrasta. U konkurenciju su odabrana 73 rada u 6 kategorija od kojih je 21 animiranih, 12 dokumentarnih, 11 igranih filmova te 9 radioničkih i 13 filmova slobodnog stila te 7 TV reportaža.

Film o kojem se radi zove se Dobri duh Siska koji je nastao u sklopu projekta Planet film za osnovnoškolske polaznike koji je ujedno financiran od strane Hrvatskog audiovizualnog centra. Naime priča se vrti o lokalnom sisačkom postolaru, Željku Vrđuki, koji već dugi niz godina svojom jedinstvenom radnom filozofijom privlači pozornost javnosti. Kroz intervju saznajemo detalje o njegovom odrastanju i školovanju u zanatu postolara te zgode koje je doživljavao kod svojih mentora te dobivamo uvid u njegov koncept rada i poslovnu filizofiju. Također otkrivamo hobije i strasti našeg sugovornika koji je i više nego voljan bio podijeliti s našim članovima kluba.

Svi zajedno smo ponosni na naše najmlađe članove što su uspjeli ostvariti ovaj nevjerojatan uspjeh, te ako i ti se želiš priključiti timu pošalji nam poruku na naše društvene mreže ili naš web te budi i ti na korak do filma s nama!