/

8. studenoga 2023.

Film očima mladih; saga se nastavlja

Svim dobrim stvarima eventualno dolazi kraj, ali zato u svijetu sedme umjetnosti te dobre stvari mogu trajati vječno pa tako i naš kratkometražni film Interpret, koji je nastao u sklopu projekta Film očima mladih financiranog od strane Središnjeg državnog ureda za demografiju i mlade, trajat će vječno. 

Naime Interpret je film koji je nastao u specifičnom vremenskom razdoblju u ljudskoj povijesti. Na samome početku nove industrijske revolucije odnosno začetku doba umjetne inteligencije. Tako su i naši polaznici radionica htjeli kroz ovaj film prikazati svoje mišljenje i svoju zabrinutost za već spomenutu promjenu. Film na ironičan i pomalo ciničan način prikazuje mogući put kojim nas UI može odvesti. U distopijsku stvarnost u kojoj ništa nema vrijednost pa tako i “vođe” koje nas ne vode nikamo, već nam prodaju maglu i mažu nam oči. 

Zavirite s nama iza kulisa s isječcima filmskih kadrova iz našega filma te prosudite i sami jesu li polaznici projekta odradili dobar posao.

Ako i ti imaš viziju budućnosti ili želiš ukazati na neku društvenu problematiku Kino klub Sisak je tvoj medij pomoću kojega možeš približiti svoju ideju drugima. Učlaniti se možeš putem naših društvenih mreža ili službene stranice.