/

15. prosinca 2023.

Premijera filmova

Čujte i počujte, Kino klub Sisak održava premijeru filmova Jezična barijera i Interpret. Dva filma nastala u sklopu radionica igranog filma projekta Film očima mladih čiji je pokrovitelj Središnji državni ured za demografiju i mlade.S obzirom na to da se ovako veliki projekt približava kraju jedino je ispravno napraviti projekciju filmova da zaokružimo priču.

Premijera će se održati 21.12.2023. u galeriji u prostorima CIKS-a (Ul. Stjepana i Antuna Radića 20, Sisak) s početkom u 17:30

Gore navedeni filmovi su jedinstvene tematike. 

Jezična barijera prati priču dječaka iz Hrvatske i djevojke iz Ukrajine koji su se upoznali preko društvenih mreža te odluče izaći van povodom njenog dolaska u Hrvatsku. Znajući da likovi nemaju isti materinji jezik pojavljuju se barijere i problemi u komunikaciji te je naglasak na usporedbi načina i brzine sporazumijevanja uživo i na društvenim mrežama. 

Interpet je pak film koji na ciničan način prikazuje skeptičnost prema umjetnoj inteligenciji. U svega 3 minute protagonist filma drži strastveni govor koji hipnotizira publiku i budi osjećaj ponosa i pripadnosti. Na kraju filma imamo preokret koji će ostaviti gledatelja zamišljenim i zbog kojeg će preispitati legitimnost cijelog govora.

Po završetku premijere podružite se nakratko s članovima KKS-a te polaznicima projekta i samim autorima filmova.
Ako i ti želiš sudjelovati na ovako velikim projektima na kojima ćeš dobiti priliku dokazati se i pokazati, onda nam slobodno pošalji poruku na našu službenu web stranicu ili na naše Facebook ili Instagram profile.