/

31. siječnja 2024.

Riznica projekata

Kino klub Sisak poziva na učlanjenje. Za 2024. prošlo nam je niz projekata pomoću kojih ćemo vam ponuditi program koji nećete moć naći nigdje drugdje u županiji osim u Kino klubu Sisak. Tako su nam prošli projekti za srednjoškolski i osnovnoškolski program. I ove godine provodit ćemo dugogodišnje projekte poput: Planet film, Korak do filma, 365/7, Star Gardens i kapitalac Star film fest. Novine ove godine su Godišnji rad Kino kluba Sisak, Prati moj glas i Film očima mladih.

Godišnji rad Kino kluba Sisak zamišljen je kao program koji pruža redovnim članovima mogućnosti izrade kratkometražnih filmova te stjecanje potrebnog znanja u filmskoj kulturi i medijskoj pismenosti. Također u suradnji s Restartom KKS će u CIKS-u na mjesečnoj bazi organizirati besplatne projekcije filmova za građanstvo.

Film očima mladih ušao je u novu etapu. Ove godine projekt je financiran od strane Zaklade kultura nova. Film očima mladih daje dodatnu vrijednost klubu s organiziranim odlascima u kino po izboru polaznika radionica te članova kluba kao i noviteta – večeri ukrajinskog filma. Naime tri puta godišnje KKS planira organizirati večer ukrajinskog filma kao način ostvarivanja međukulturalne komunikacije i proširivanja poimanja filmske kulture.

Prati moj glas je u potpunosti novi projekt, financiran od strane Ministarstva kulture i medija, koji planira fonografskim radionicama obrazovati polaznike radionica kako se koristiti audio alatima te kako na inovativan način ispričati priču slušateljima. Cilj je napraviti kratkometražnu audiodramu u 8D zapisu. 

Po završetku svih ovih projekata polaznici će biti sposobni samostalno organizirati, snimiti i prijaviti svoje kreativne radove na razne filmske festivale diljem svijeta. Također polaznike radionica se planira kroz praktičan rad obrazovati u polju medijske pismenost, kritičkog načina gledanja filmova te razvijanja filmske i medijske kulture. Za dodatnu vrijednost svi polaznici će se međusobno umrežiti i stvoriti prijateljstva za cijeli život. 

Učlani se u KKS te postani naš redovan član ili odaberi projekt koji tebi odgovara i zajedničkim snagama ćemo ga ostvariti. Prati našu službenu web stranicu ili naše Facebook i Instagram profile za tjedne novosti u kojima će se između ostaloga nalaziti i prijavnice putem kojih ćeš se moći prijaviti na projekt. Ako ne želiš čekati slobodno nam pošalji poruku već sada te budi i ti na korak do filma s nama!