/

6. veljače 2024.

Projekcija besplatnih filmova

U suradnji s KineDok mrežom, Kino klub Sisak će započeti s projekcijom besplatnih dokumentarnih filmova za građanstvo Siska i okolice. Naime radi se o iznimno kvalitetnim dokumentarnim filmovima europske produkcije koji su prepoznati na filmskim festivalima diljem Europe.

Kino klub Sisak namjerava krenuti s projekcijom filmova već 16.2.2024. u 19:30 u prostoru CIKS-a, a prvi film na repertoaru bit će: Atonalni sjaj. Srednjemetražni dokumentarni film gruzijske produkcije koji prati Tsotnea Zedginidzea, desetogodišnjeg pijanističkog genija iz Gruzije, kojeg uspoređuju s Mozartom. Tsotne živi s bakom, koja je njegova skrbnica, učiteljica i međunarodna agentica. Film osim njegovih fascinantnih nastupa daje uvid u backstage njihovog života. Perspektiva čuda od djeteta stapa se s onom vanjskog promatrača u priči o djetetu koje je osuđeno na slavu.

Restart  je zagrebačka organizacija koja se bavi produkcijom, edukacijom, distribucijom, prikazivanjem i tehničkom pomoći za izradu autorskog dokumentarnog filma.

Filmovi se prikazuju u sklopu programa KineDok – mreže alternativne distribucije europskih dokumentarnih filmova koja okuplja više od 200 netradicionalnih prikazivačkih mjesta u šest europskih zemalja.

Pridružite nam se na projekciji, ponesite kokice i povedite prijatelje te budite i vi na korak do filma!