/

12. ožujka 2024.

Planet film OŠ Ivana Antolčića Komarevo

U sklopu projekta Planet film, financiranog od strane HAVC-a i Grada Siska naš voditelj projekta je pred razredima 5.- 8. u kratkom vremenu sažeto objasnio i prezentirao projekt. Reakcije na prvu nisu bile bombastične, ali zato se naknadno ispostavilo da ima zainteresiranih polaznika te se nekolicina i prijavila na projekt.  

Projekt Planet Film zamišljen je kao sažeti satovi filmske kulture. Kroz projekt se prolaze sve osnove izrade filma – od pisanja scenarija do snimanja i montaže. Za zaokruživanje cjeline polaznici imaju mogućnost otići na filmske festivale gdje će se upoznati s vršnjacima iz cijele Hrvatske. Kao dodatnu vrijednost cijelome projektu svi koji sudjeluju razvijaju svoje organizacijske i komunikacijske vještine, a usto dobivaju iskustvo rada u timu gdje imaju priliku prepoznati svoje prednosti i nedostatke. Cilj nam je kroz zabavu i igru naučiti svu teoriju o filmu, a usto napraviti umjetničko djelo za koje će polaznici s ponosom moći reći: “Ovo sam ja napravio/napravila”.

Pridruži nam se i ti! Radionice su u potpunosti besplatne i ne zahtijevaju ništa drugo osim tvoje pažnje i volje za upoznavanjem novih ljudi i novih stvari.