/

21. ožujka 2024.

Prati moj glas

Započeli smo s provedbom projekta Prati moj glas, financiranog od strane Ministarstva kulture i medije Republike Hrvatske. Možemo se pohvaliti da je ovo projekt koji do sada nije iskušan te će biti eksperiment sam po sebi.

Naime radi se o 8D audio drami koja prati nesretnu priču našeg protagonista koji je jedini svjedok zločinu. Kvaka je u tome što je protagonist slijepa osoba te ne može na tradicionalan način prepoznati kriminalca. Kroz cijeli film naš slušatelj zajedno s kriminalcem slaže mozaik događaja i detalja koji će na kraju filma stvoriti cijelu sliku. Igrat ćemo se zvukom, mirisom i potrudit ćemo se što pametnije ispričati priču kako bi slušatelj sam mogao doći do zaključka tko je počinitelj. Stoga su nam se u srijedu 13.3.2024. pridružile Iva i Cvijeta iz Udruge slijepih Sisačko Moslavačke županije i podijelile svoja iskustva i znanje. Sastanak je urodio plodom jer su polaznici proširili svoje znanje i percepciju o tome kako slijepe osobe poimaju svijet te će im biti od velike pomoći u izradi scenarija i u konačici izradi audiodrame.

Projekt je zamišljen kao serija fonografskih radionica koje će pružiti mladima osnovno znanje izrade 8D audiodrame. Gostovanjem stručnjaka polaznici projekta dobit će uvid iza kulisa kako nastaju audio drame te će dobit priliku ostvariti svoju ideju na kreativan način. 

Program se odvija kroz seriju fonografskih radionica:

  1. Radionica pisanja scenarija
  2. Radionica snimanja 8D audiodrame
  3. Radionica montaže

Prijavnica na radionice: https://forms.gle/ovkpSGocAkgWxbQ37

Cilj programa je pružiti kvalitetno i dostupno narativno obrazovanje mladima. Očekuje se da će polaznici projekta po završetku programa biti sposobni samostalno organizirati svoje audio drame, prijaviti ih na festivale te nastaviti dalje razvijati se u području interdisciplinarnih umjetnosti.