/

26. ožujka 2024.

Film očima mladih

Još jedna radionica koja je urodila plodom. Kino klub Sisak nastavlja s uspješnom provedbom projekta Film očima mladih financiranog od strane Zaklada kultura nova.

Na prošlotjednoj radionici polaznici su uspješno izradili kostur scenarija kojem su počeli dodavati dijaloge. U isto vrijeme, kako bi bili efikasniji, podijelili smo se u dva tima. Jedan tim je započeo izradu kostimografije obraćajući pažnju na komplementarnost boja i komplementarnost karakteristikama likova. Drugi tim je započeo s već spomenutom izradom dijaloga. Za početak su korisnici koristili integrirane programe za pisanje, a od sljedećeg puta koristit ćemo program za pisanje scenarija Celtx.

Inače Film očima mladih zamišljen je kao projekt na kojem polaznici u kratkom roku prolaze svu teoriju i praksu filma kako bi po završetku mogli uspješno i samostalno organizirati se te snimiti vlastite videouratke. Projekt uključuje razne elemente kao što su pisanje scenarija, učenje o kadrovima, snimanje i montaža filma te gluma, režija i odlazak na festivale. Kao dodatnu vrijednost polaznici će razviti svoje komunikacijske i organizacijske vještine te će dobiti iskustvo rada u timu koje će im danas-sutra biti i više nego potrebno. 

Ukoliko se želiš pridružiti obrati nam se putem naših društvenih mreža te postani član KKS-a ili polaznik radionica i budi i ti na korak do filma!