/

2. travnja 2024.

Prati moj glas – gostovanje stručnjaka

26.3.2024. u goste nam je došao stručnjak za audio produkciju, Hrvoje Jurković. Hrvoje nam je, u sklopu projekta Prati moj glas kojeg financira Ministarstvo kulture i medija Republike Hrvatske, u prvoj u nizu radionica, dao uvid u zvuk i njegovu montažu. Prošli smo teoriju koja će nam biti potrebna za snimanje audiodrame te smo dogovorili okvirni plan snimanja. Također kroz razgovor i primjere prošli smo sve moguće scenarije koji će nas očekivati za vrijeme snimanja te smo smislili razna kreativna rješenja za naše moguće probleme.

Pošto smo završili s teorijskim dijelom naši članovi su u neformalnom tonu razgovarali s Hrvojem te mu postavljali niz pitanja kojima bi riješili sve nedoumice koje imaju s glazbenom produkcijom. Naime naši članovi su daroviti individualci koji se osim filmom bave i ostalim vrstama umjetnosti pa tako i glazbom. Radujemo se ponovnom Hrvojevom dolasku te ćemo dati sve od sebe kako bi ovaj jedinstveni projekt u potpunosti bio ostvaren onako kako je i zamišljen.

Radi se o 8D audio drami koja prati nesretnu priču našeg protagonista koji je jedini svjedok zločinu. Kvaka je u tome što je protagonist slijepa osoba te ne može na tradicionalan način prepoznati kriminalca. Kroz cijeli film naš slušatelj zajedno s protagonistom slaže mozaik događaja i detalja koji će na kraju filma stvoriti cijelu sliku. Igrat ćemo se zvukom, mirisom i potrudit ćemo se što pametnije ispričati priču kako bi slušatelj sam mogao doći do zaključka tko je počinitelj.

Projekt je zamišljen kao serija fonografskih radionica koje će pružiti mladima osnovno znanje izrade 8D audiodrame. Gostovanjem stručnjaka polaznici projekta dobit će uvid iza kulisa kako nastaju audio drame te će dobit priliku ostvariti svoju ideju na kreativan način.