/

4. travnja 2024.

Film očima mladih u punog pogonu

Marljivo nastavljamo i dalje rad na projektu Film očima mladih financiranog od strane Zaklada Kultura nova. Ovog puta donosimo vam vijest od prošlotjednog sastanka koji se održao 28.3.2024. 

U naš kreativni tim pridružila nam se još jedna polaznica projekta koja nas je iznenadila svojom kreativom i divnim načinom razmišljanja. Svojim iskustvom u pisanju kratkih priča doprinijela je boljitku scenarija te možemo sa sigurnošću reći da se krećemo u dobrome smjeru. U produktivnim večernjim satima počeli smo s pisanjem dijaloga te smo dovršili kostimografiju za naše likove. Od sljedećeg puta krećemo s pisanjem knjige snimanja te se nadamo da ćemo krenuti što prije sa snimanjem filma.

Priča koju su polaznici projekta osmislili prati usamljenog dječaka kojeg svi ismijavaju. Jednog dana dobije za svoj rođendan čarobne naočale koje mu omogućuju potpuno drugačiji način gledanja na svijet. Najednom u svojim razgovorima s ljudima vidi prijevod njihovih riječi te počinje shvaćati da nije problem u njemu, već u ljudima koji se loše odnose prema njemu. 

Inače Film očima mladih zamišljen je kao projekt na kojem polaznici u kratkom roku prolaze svu teoriju i praksu filma kako bi po završetku mogli uspješno i samostalno organizirati se te snimiti vlastite videouratke. Projekt uključuje razne elemente kao što su pisanje scenarija, učenje o kadrovima, snimanje i montaža filma te gluma, režija i odlazak na festivale. Kao dodatnu vrijednost polaznici će razviti svoje komunikacijske i organizacijske vještine te će dobiti iskustvo rada u timu koje će im danas-sutra biti i više nego potrebno. 

Ukoliko se želiš pridružiti obrati nam se putem naših društvenih mreža te postani član KKS-a ili polaznik radionica i budi i ti na korak do filma!