/

14. lipnja 2024.

Kraj jednog poglavlja

Došao je kraj projektu Planet filma, financiranog od strane HAVC-a i Grada Siska. Za završetak projekta svim polaznicima smo pripremili primjeren znak pažnje; projekciju njihovih filmova na velikome platnu pred publikom. U sklopu premijere polaznici su dobili diplome te majice KKS-a, a za one koji žele nastaviti svoj filmski rad učlanili su se u Kino klub Sisak. 

Naši najmlađi snimili su dva kratkometražna filma:

Dokumentarni film Školske priče prati grupu djece koja pred svojim vršnjacima govori o svojim smiješnim scenama koje su doživjeli u školi. Od simpatičnih kerefeka to dječjih drama kroz film se vraćamo na trenutak  u naše školske dane kada smo mogli doživjeti stvari koje su i naši sugovornici doživjeli. Evo i izjave autora: Atmosfera je bila nevjerojatna. Kroz više dana smo napisali scenarij, odglumili i montirali film. Bilo mi je super raditi s prijateljima i mentorima. Jako je opušteno bilo i uvijek je bilo zabavno.

Igrani film Žlica prati detektivku i njenog asistenta koji nakon godina traganja napokon dobiju dojavu o svome najvećem kriminalnom misteriju Žlici. Prateći tragove i ispitivajući svjedoke detektivka i njen asistent uspiju naći Žlicu, ali niz događaja koji će uslijediti ostavit će ih bez riječi. Autorica filma imala je ova za reći: Izrada filma “Žlica” je najzabavnija stvar koju sam dosad napravila. Ono što mi je stvarno poboljšalo i olakšalo cijeli proces izrade je odlična ekipa. Svi smo zajedno surađivali i postepeno razvijali ovu priču. Taj naš zajednički entuzijazam je ono što čini našu skromnu produkciju izvrsnom.

Filmove možete pogledati ovdje:

Žlica → https://youtu.be/9cE-2jq1134

Školske priče → https://youtu.be/7UeFv8hMCZE