/

24. lipnja 2024.

Čarobne naočale za čarobne ljude

Polaznici projekta Film očima mladih, financiranog od strane Zaklada Kultura Nova uspješno su napisali svoj prvi film. Proces koji je trajao duže nego očekivano i više nego se isplatio. Polaznici su napisali simpatičan scenarij za kratkometražnu komediju s poučnom porukom.

Naime film prati priču usamljenog dječaka koji živi na margini društva. Naš protagonist uvijek je na meti drugih te kada drugi dobe priliku počnu ga zafrkavati. Njegovi prijatelji su isto marginalci koji ne podnose ostale ljude u svojoj školi. Jednoga dana za svoj 17. rođendan naš protagonist dobije čarobne naočale koje mu promijene život na bolje. Kada nosi naočale naš junak može vidjeti o čemu ljudi razmišljaju i koja emocija im se vrti po glavi. Najednom kada ga nasilnici počnu maltretirati on vidi što ih zapravo muči i koja je polazna točka njihovih djela. Kako film napreduje tako upoznajemo i protagonisticu koja zajedno s glavnim likom shvati moć ljubavi te skupa krenu u svijet bez čarobnih dodataka.

Ako ti se sviđa priča i želiš sudjelovati na našim radionicama slobodno nam pošalji poruku putem naše službene stranice ili naših službenih društvenih medija te nam se pridruži već na sljedećem sastanku!