/

3. srpnja 2024.

365/7

Došao je i taj dan. Kino klub Sisak se vratio u Zaostrog provesti projekt 365/7 koji je financiran od strane HAVC-a i Grada Siska i u suradnji s Hostelom Zaostrog. Sljedećih mjesec dana ćemo redovito uljepšavati dan najmlađim polaznicima projekta. Svaki tjedan izmijenjivat ćemo mentore te ćemo dobiti filmove s raznim tematikama i različitih žanrova.

Prvi tjedan provedbe započinjemo s dokumentarnim filmom. Polaznici su zajedno sa svojim mentorom održali zabavan sastanak na kojem su iznijeli ideje o tome što bi mogli snimati te su se dogovorili da će snimit kratkometražni dokumentarni film o tome kako im je u Zaostrogu. Film će podsjećati na stare obiteljske video uratke koji su hvatali te male trenutke provođenja svoga slobodnog vremena s ljudima koje volite i do kojih vam je stalo.

Ovakvim radom trudimo se pružiti priliku da naši najmlađi kreativci dobiju znanje i tehniku kako pretvoriti svoje ideje u stvarnost ne bi li jednoga dana mogli pogledati unatrag i vidjeti koliko su zapravo toga postigli tako mladi te koliko su napredovali.

Pridruži nam se i ti, radionice nam se redovito održavaju svaki tjedan. Sve što je potrebno je dobra volja i malo koncentracije za naučiti nešto novo!