Korak do filma

Ukratko o projektu

Kino klub Sisak 2019.-2022. organizirao je filmsku radionicu ‘Korak do filma’, koja je pod pokroviteljstvom Grada Siska, HAVC-a i Sisačko-moslavačke županije  i DHFR, namijenjenu srednjoškolcima.

Budući da u Sisku postoji nedostatak kontinuirane filmske edukacije, cilj projekta je organizirati filmske radionice za srednjoškolce. Obaviti ćemo obilazak srednjih škola i predstaviti projekt „ Korak do Filma“ koji će informirati učenike o Kino klubu, filmovima, filmskoj pismenosti i radionici koja će se održati za filmske zaljubljenike. Projekt će polučiti višestruke rezultate : osnivanje filmskih družina u srednjim školama na području grada Siska, educiranje polaznika na radionici, ”proizvodnja” filmova i odlazak na revije, što uključuje i druženje, rađanje novih prijateljstava te učlanjenje novih članova u Kino klub Sisak. Radionice će tematizirati igrani i dokumentarni film. Cilj nam je da posjetitelji radionice usvojena znanja mogu prenositi na buduće naraštaje.

Konačni produkt radionica odnosno cilj bio je snimiti dva filma, igrani i dokumentarni. Filmovi su bili prikazani na javnim promocijama u prostorijama Centra kreativne industrije Sisak, a i prijavljeni na brojne filmske festivale, kako unutar tako i van Lijepe naše.

Radionice su koncipirane u dva dijela – teorijskom i praktičnom, a održavane su vikendima. Teorijski dio obuhvaćao je predavanja o osnovama filma, procesu priprema, predprodukcije, produkcije i postprodukcije projekta te tumačenju osnovnih stručnih pojmova na području kinematografije i medija dok je praktični dio baziran na procesu pisanja sinopsisa, režijske razrade, scenarija, knjige snimanja te samog snimanja i montaže projekata.

Lista videa

2 Videos