Star Gardens

Ukratko o Star Gardens

Star Gardens je dugogodišnji projekt, pod sponzorstvom Hrvatskog audiovizualnog centra, koji čak od 2018. pa do danas nastoji potaknuti stanovnike Siska da otvore vrata vlastitih vrtova sugrađanima kako bi uživali pod zvijezdama u večernjem druženju uz filmove s prošlogodišnjeg Star Film Fest-a, iz arhive Hrvatskog filmskog saveza te uz glazbu sisačkih izvođača. Projekt je zamišljen da revitalizira gradske vrtove i potakne ljude da krenu gledati filmove mladih autora.

Cilj je spojiti društvo u cjelinu da uživaju u Sisku kao gradu u kojem žive, te okupiti filmofile i pružiti im kulturni sadržaj koji će oživjeti grad tijekom ljetnih mjeseci.

Nastojimo građanima dovesti kulturu pred njihova vrata. Srpanjske aktivnosti baziraju se na uređenju dvorišta, vrtova i pripremi večernjeg programa koji bi se održavao svaki petak ili subotu u kolovozu, ovisi kako nas vrijeme posluži.

Očekivani rezultati su skupiti više od 450 građana čime razvijamo kulturnu i socijalnu osviještenost građana. Tijekom mjesec dana posjetitelji “Vrtova” imaju jedinstvenu priliku zaviriti iza fasada nekih od najljepših kuća i doživjeti čarobne ambijente ovih jedinstvenih prostora u gradu.

Večernjim projekcijama filmova s prošlogodišnjeg Star Film Fest-a radimo uvertiru za Star Film Fest koji se održava u rujnu, ali paralelno kroz glazbu i druge aktivnosti promoviramo rad drugih udruga civilnog društva koje će imati priliku sudjelovati u kreiranju sadržaja i ponude samog događaja (spajanjem kulture, panel rasprava i kvizova, promovira se AV djelatnosti i udruge koje se bave filmom). Program Star Gardensa je besplatan i namijenjen je svima.